Jump to content
Happy Holidays! Limited Staff Responses: 1/20 - 1/31 ×

Vive image corruptions all of a sudden while taking a pause between a game.


feathers632
 Share

Recommended Posts



No issues previously.  Had taken a pause while playing onward.  I believe I came out of the game and when I went back to the steamvr room the image began corrupting.   There seem to be spikes appearing on the graph during the corruption and steamVR panel said at one point there was "a sync error".

The image eventually disappears completely after a while.  The unit always turns on and the display always appears when the headset is activated.  I have two installs of windows 10 on my PC, the image corrupts in the same way on both windows and two different installs of steam.

When the image goess off, the unit can still show as ON and with green status icon in steamVR panel.  With steamVR mirror image = ON the headset still tracks when I move it around...  If I turn steamVR off and on again the image ALWAYS comes back but the glitching and image distortion begins immediately. 

Things I tried to fix the issue:

1: nunning steamvr in non-beta versus beta.

2: reverting Nvidia driver to previous version.

3: ensuring all cables were connected properly.

4: removing overclock from my GPU.

5: switching the computer off.

6: trying a different HDMI cable from GPU to link box.

7: booting to my other windows 10 & steam installation.

8: Running the steamVR room setup.  While the setup was in progress the Vive display showed the text message telling me to take off the headset and follow room setup instructions. The image never once glitched or corrupted during the setup phase.  After setup was complete I went back to the steamVR room and within a minute the image began corrupting.  Another 30 seconds later and the screen went off completely (Vive power light changed from green to red).  I had the steamVR mirror = ON and I could see the Vive was still tracking perfectly.  The mirrored image looked perfect and no tracking issues.  Also I noteed the latency graph shown on the mirrored image showed no spikes.


The headset has NOT been dropped.

If i stop steamVR and turn it on again the Vive display ALWAYS starts up. But the image corruption comes within seconds. The headset hasn't been dropped at all.

When the Vive image goes black the power light changes to red but the Vive is still tracking and steamVR status panel still shows the Headset as green and connected. SteamVR mirror to desktop shows the headset fully tracking in this state but the GPU graph is filled with purple spikes and the GPU at this point increases from 72% to 99% load and with a temperature rise.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...