Jump to content

Vive process start even when services are disabled


jumbli

Recommended Posts

I have the Viveport software installed. While testing on the Oculus, I set the Vive services to disabled and reboot. Occasionally the Vive processes still start up and take controll of the VR headset from the Oculus Home SDK and drop me in to the SteamVR / Vive loading screen. I have to use task manager to manually kill off the processes before I can continue developing.

 

I don't think users should have to disable the services or kill processes. The Vive processes should not auto load and take control unless the Vive is actively being used. For users that own both the Vive and Oculus, this may lead them to uninstall the Viveport software.

Link to comment
Share on other sites


wrote:

I have the Viveport software installed. While testing on the Oculus, I set the Vive services to disabled and reboot. Occasionally the Vive processes still start up and take controll of the VR headset from the Oculus Home SDK and drop me in to the SteamVR / Vive loading screen. I have to use task manager to manually kill off the processes before I can continue developing.

 

I don't think users should have to disable the services or kill processes. The Vive processes should not auto load and take control unless the Vive is actively being used. For users that own both the Vive and Oculus, this may lead them to uninstall the Viveport software.

Hi Jumbi!

 

Thank you for highlighting this to us. We are currently testing this and we will get back to you.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

This exact problem is still happening more than three years later. I disabled Viveport in services and it is still autostarting when I start windows 10. Can you please explain how to prevent this? 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...